IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Baklažánový vejár3.7.2016
 

13606769_1.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
4
Čas prípravy:
140
Suroviny:
baklažán 4 ks
cibuľa 4 ks
paradajky 4 ks
cesnakový strúčik 4 ks
eidam syr 200 g
petržlenová vňať 1 PL
citrónová šťava 2 PL
soľ 1 PL
Postup:
Baklažány umyjeme, osušíme a ostrým nožom nakrájame ako vejár. Aby sme ich zbavili horkej chuti, poriadne ich osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme ich na utierke asi 45 minút vypotiť a potom ich umyjeme pod tečúcou vodou. Necháme stiecť vodu.
Veľké paradajky a cibuľu nakrájame na kolieska a striedavo ich vkladáme medzi vejáriky. Syr nakrájame na plátky a takisto vložíme medzi vejáriky. Posypeme strúčikmi cesnaku nakrájanými na plátky, nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným syrom.
Zapekáme pod alobalom hodinu v rúre pri 200stupňoch a potom ešte 20 minút odkryté.
Poznámka:
Chutná je aj verzia so slaninkou alebo klobásou.
Príbeh:
Nepovažujem sa za vegetariána ale strava by mala byť pestrá, plná zeleniny a niektorým jedlám mäso ani nechýba. Tak je to aj v prípade týchto baklažánových vejárov.

Garden party

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník