IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Boskyňový koláčik so snehom16.7.2016
 

1468681059533563387554.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
12
Čas prípravy:
45
Suroviny:
hladká múka 400 g
jemný kryštáľový cukor 160 g
kakao 2 PL
prášok do pečiva 1/2 ks
vajcia 4 ks
olej 200 ml
minerálka- perlivá 200 ml
broskyne (väčšie) 5 ks
rum 3 PL
škoricový cukor 1/2 ks
vanilkový cukor 1 ks
smotana na šľahanie 250 ml
Postup:
Kakao zmiešame s preosiatou múkou a práškom do pečiva, potom pridáme cukor, 4 vajíčka, minerálku, olej a všetko spolu zmiešame. Cesto nalejeme do formy- najlepšie do okrúhlej, ktorú sme si vymastili a vysypali múkou. V predohriatej trúbe na 180 stupňov pečieme cca 20- 25 minút. Medi tým si umyjeme a vykôstkujeme broskyne, ktoré si nakrájame na mesiačiky. Dáme ich na panvicu, pridáme cukor vanilkový aj škoricivýa, rum a trochu podusíme cca 5 minút. Medzi tým sa nám upečie korpus, na ktorý potom dáme podusené broskyňe a necháme vychladnúť. Koláč si necháme vychladnúť, ušlaháme smotanu na šľahanie a navrstvíme na vychladnutý koláč. Hotový koláč dáme na 1 hodinu do chladničky.
Poznámka:
Broskyne si osladíme podľa vlastnej chuti a šľahačku už nemusíme ani cukrová
Prajem Dobrú chuť!

Deň detí

 počet hodnotení: 15

 

Návštevník