IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Bryndzový podplamenník29.6.2016
 

podplamennik opravena foto.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
8
Čas prípravy:
60
Suroviny:
hladká múka 300 g
droždie 20 g
vlažná voda 200 ml
olej 3 PL
soľ 1 ČL
kyslá smotana 150 ml
bryndza 200 g
slanina 50 g
kôpor 2 PL
Postup:
Kvások dáme vykysnúť z rozdrveného droždia a trochy vlažnej vody. Potom vypracujeme z múky, kvásku, zvyšnej vody, oleja a soli vypracujeme cesto. Necháme podkysnúť, potom ho vyvaľkáme alebo ponaťahujeme a dáme na menší plech.
Vymiešame bryndzu s kyslou smotanou a nasekaným kôprom a ponatierame touto zmesou cesto, potom posypeme slaninou nakrájanou na menšie kúsky.
Pečieme asi 20 minút na 200 stupňov.
Dobrú chuť.

Garden party

 počet hodnotení: 15

 

Návštevník