IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Čokoládová torta16.8.2016
 

velka noc 2016 torta.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
0
Čas prípravy:
80
Suroviny:
12 vajcia ks
400 g cukor kryštál, g
6 PL olej PL
8 PL horúca voda PL
400 g múka polohrubá g
1 PL prášok do pečiva PL
4 PL orieškovo-nugátový krém ( Nutella), PL
3 PL kakao PL
štipka, soľ ks
Krém parížsky: 3 dcl smotana na šľahanie 33 %, 100 g čokoláda horká, 50 g cukor práškový, 70 g maslo, 80 g kakao, 250 ml šľahačka rastlinná ( môže byť aj obyčajná šľahačková smotana ) Hrnček
krém čokoládový: 1 l mlieko, 100 g čokoláda strúhaná, 100 g čokoláda mliečna, 3 ks puding čokoládový Dr. Oetker 50 g maizena, 3 PL cukor kryštál, 250 ml smotana na šľahanie 33% Hrnček
Postup:
Postup prípravy
1
Najprv si uvaríme parížsky krém:100g horkej čokolády,70g masla,3dcl sladkej smotany ,50g práškového cukru všetko rozpustíme nad parou na hladkú homogénnu zmes a nakoniec primiešame 80g kakaa. Krém schladíme a odložíme na 12 hodín do chladničky.
2
V 400ml mlieka si metličkou vyšľaháme pudingový prášok a maizenu. V ostatnom mlieku s cukrom, rozpustíme za stáleho miešania čokoládu,do vriaceho čokomlieka primiešavame vyšľahanú pudingovú zmes a uvaríme dohusta.Vrch horúcej pudingovej zmesi prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme schladiť potom odložíme stuhnúť do chladničky.Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s pudingom OLÉ čokoláda bez varenia (puding pridávame postupne za stáleho šľahania)a postupne zľahka primiešavame vychladnutý čokoládový krém,tento krém použijeme na plnenie torty
3
Kakaový korpus - upečieme z uvedených surovín ( môže sa piecť na 2 x- teda každá časť z polovičnej dávky ) som rozdelila na 4 častí.1.časť korpusu pokropíme kávou, natrieme krémom 2.časť korpusu pokropíme kávou natrieme krémom 3.časť korpusu pokropíme kávou natrieme prikryjeme 4 časťou. Zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky. Po vychladení parížskeho krému si vyšľaháme 250ml rastlinnej šľahačky a jemne zašľaháme do schladeného parížskeho krému.
Po stuhnutí si celú tortu aj boky natrieme parížskym krémom .A môžeme zdobiť drezírovacím vreckom z hladkou trubičkou tvarujeme vlnky,najprv si spravíme bodky a potom malou lyžičkou rozťahujeme vlnky až kým neozdobíme celé boky torty. Dáme stuhnúť do chladničky. Nakoniec hviezdicovou trubičkou dookola ozdobíme vrch torty a do stredu roztrúsime čokohoblinky




Poznámka:
Chutná torta.
Príbeh:
Torta vhodná na sviatočné príležitosti.

20.výročie (výročia)

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník