IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Domáce kaiserky28.9.2016
 

12794346_1737284209839852_279801349222031487_n.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
0
Čas prípravy:
0
Suroviny:
hladká biela špaldová múka 3 hrnčeky Hrnček
vlažná voda 1,5 hrnceka Hrnček
Štipka soli Hrnček
lyžicu kryštálového cukru Hrnček
olej pol deci Hrnček
ľanové a sezamové semianka Hrnček
vodu a soľ na potretie pri pečení Hrnček
7 g sušených kvasníc Hrnček
Postup:
Z múky, vody, droždia, soli, cukru, oleja a dvoch lyžičiek ľanových semienok si vypracujeme cesto a dáme na teplé miesto vykysnúť. Keď je vykysnuté, preklopíme si ho na pomúčenú dosku a pomaly si \\\\\\\"odždibujeme\\\\\\\" z cesta a tvoríme si malé bochníky, ktoré si ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto necháme podkysnúť asi 15 minút, zoberieme si nožík namočíme si ho do vlažnej vody, aby sa nám cesto na nôž neprilepovalo a zarezávame do bochníkoch hlboké zárezy. Nakoniec potrieme vodou, v ktorej máme roztopenú soľ, posypeme sezamom a ľanovými semienkami, necháme chvíľu podkysnúť a šup do rúry, na 5 minút rozohriatej na 200 stupňov, potom stiahneme na 180 a kaiserky dopečieme, až kým nemajú krásnu hnedkastú farbu, vytiahneme a necháme vychladnúť :D

Garden party

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník