IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Domáci trdelník10.7.2016
 

Fotografia-0006.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
3
Čas prípravy:
45
Suroviny:
polohrubá múka 800 g
maslo 80 g
vajcia 2 ks
práškový cukor 3 PL
mlieko 250 ml
droždie 1 ks
soľ 0,5 ČL
škoricový cukor 4 ks
Postup:
Valček si najskôr obalíme do alobalu. Múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajcia, soľ dáme do misky, pridáme kvások a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 bochníky, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vyvaľkané cesto nakrájame na 3 cm prúžky a presne ich namotáme na valček, aby sa neprekrývali. Namotaný trdelník natrieme olejom a obalíme v škoricovom cukre. Pečieme pri teplote 150 - 160 °C, 10 až 15 minút do zlatista. Po upečení stiahneme z valčeka a znova obalíme v posýpke.
Poznámka:
Namiesto škoricového cukru, môžeme použiť aj napr. orechy.
Príbeh:
Trdelník na trhoch ponúkajú veľmi draho, tak som sa rozhodla si vyskúšať domáci trdelník. Deťom dokonca chutil viac ako ten na trhoch.

Deň detí

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník