IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Galetky do ruky3.7.2016
 

Galetky.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
8
Čas prípravy:
70
Suroviny:
Múka hladká 280 g
Maslo 240 g
Cukor kryštál 100 g
Žĺtky 2 ks
Voda studená 3-4 PL
Soľ 1 g
Ovocie ľubovoľné 2 Hrnček
Cukor práškový 3 ČL
Postup:
V mise zmiešajte kryštálový cukor, múku a soľ. Studené maslo nakrájajte na kocky a najlepšie rukami zapracujte do zmesi. Prilejte vodu a žĺtky, premiešajte a vzniknuté cesto uložte do chladničky na pol hodinu.
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Cesto rozdeľte na 7-8 rovnakých častí a každú vyvaľkajte do kruhu. Na každý kruh dajte asi hrsť ovocia a posypte práškovým cukrom. Okraje kruhu zahnite do stredu, aby pri pečení nevytiekla šťava z ovocia. Pečte na plechu s papierom na pečenie 25-30 minút.
Poznámka:
Z uvedeného množstva surovín je možné pripraviť aj dva veľké galety, ktoré sa po upečení nakrájajú ako pizza.
Príbeh:
Recept mám z jedného zahraničného časopisu, ktorý je plný skvelých receptov. Keď potrebujem inšpiráciu, listujem v knihách a časopisoch.

Deň detí

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník