IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Galetky s mascarpone, tvarohom a ríbezľami22.7.2016
 

20160715_124755.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
16
Čas prípravy:
90
Suroviny:
špaldová múka hladká biela 250 g
maslo 120 g
soľ štipka Hrnček
cukor 3 ČL
vajce 1 ks
limetková šťava 1 PL
voda 50 ml
mascarpone 250 g
jemný tvaroh 250 g
vanilkový puding 1 ks
fruktózový cukor 3 PL
bourbon vanilka/vanilková esencia 1 ks
červené ríbezle na ozdobu Hrnček
Postup:
1. Do misy nasypeme múku, cukor a soľ. Pridáme na kocky nakrájané maslo a postupne ho do múky zapracujeme.
2. Pridáme celé vajce, citrónovú šťavu a postupne prilievame vodu. Všetko dobre zapracujeme do hladkého cesta. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme ho 30 minút odpočívať v chladničke.
3. Medzitým si urobíme plnku. Zmiešame mascarpone s tvarohom, pridáme cukor, vanilkový puding a bourbon vanilku/esenciu. Všetko dobre premiešame.
4. Cesto rozdelíme na dva diely a pomocou valčeka ho vyváľame na dva rovnaké kruhy o priemere cca 22-25 cm. Kruhy si preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom. Do stredu cesta dáme hotovú plnku a opatrne okraje cesta zavinieme. Nakoniec stred koláča posypeme ríbezľami.
5. Okraje cesta potrieme žĺtkom a koláče pečieme v rozohriatej rúre na 190 °C cca 45 minút.
Príbeh:
Pripájam sladkú verziu kráľovských galetiek.

Garden party

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník