IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Galetky s ricottou a cuketou21.7.2016
 

20160709_100218.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
16
Čas prípravy:
90
Suroviny:
špaldová múka hladká biela 250 g
maslo 120 g
soľ 1/2 ČL
citrónová šťava 1 PL
vajce 1 ks
voda 50 ml
ricotta 250 g
parmezán 60 g
cesnak 1strúčik Hrnček
menšia cuketa 1 ks
mleté čierne korenie podľa chuti Hrnček
mandle na ozdobu Hrnček
žĺtko na potretie Hrnček
Postup:
1. Do misy nasypeme múku a soľ. pridáme na kocky nakrájané maslo a postupne ho do múky zapracujeme.
2. Pridáme celé vajce, citrónovú šťavu a postupne prilievame vodu. Všetko dobre zapracujeme do hladkého cesta. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme ho 30 minút odpočívať v chladničke.
3. Medzitým si urobíme plnku. Zmiešame ricottu s parmezánom, zmes osolíme a okoreníme, pridáme nastrúhaný cesnak.
4. Cesto rozdelíme na dva diely a pomocou valčeka ho vyváľame na dva rovnaké kruhy o priemere cca 22-25cm. Kruhy si preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom. Do stredu cesta dáme hotovú syrovú plnku, navrch poukladáme na tenko nakrájanú cuketu a opatrne okraje cesta zavinieme. Nakoniec stred koláča posypeme mandľami.
5. Okraje cesta potrieme žĺtkom a koláče pečieme v rozohriatej rúre na 190°C cca 45 minút.
Príbeh:
Rada skúšam nové recepty a keďže som angličtinárka, rada sa inšpirujem aj zahraničnými stránkami. Tento recept som našla na jednej z nich. Je fantastický, robievam ho aj na sladko, aj na slano. Recept na sladko som si prispôsobila sama a veru nesklamal. Pridám ho neskôr.

Garden party

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník