IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Grilovaný baklažán v paradajkovej omáčke12.6.2016
 

Grilovany baklazan.JPG
Recept pridal:
Počet porcií:
8
Čas prípravy:
50
Suroviny:
baklažán 3 ks
lúpané paradajky 400 ks
syry - eidam, mozarella 250 g
sušená bazalka 1 ČL
strúčiky cesnaku 3 ks
cukor 1 ČL
olivový olej 1 ČL
trochu soli 1 ks
Postup:
Baklažány umyjeme, nakrájame pozdĺžne na hrúbku 3-4mm. Poukladáme vedľa seba na veľký plech potretý olivovým olejom a jemne ich posolíme. Dáme do rúry pod gril a pri 190 stupňoch pečieme 20-25 minút.
Kým sa baklažány grilujú, pripravíme paradajkovú omáčku. Olúpané paradajky nakrájame a dáme do misy, pridáme sušenú bazalku, cukor, trošku soli, pretlačené strúčiky cesnaku a premiešame.
Keď už je baklažán hotový, každý plát naplníme syrom a zrolujeme ako zaviáče. Zrolovaný baklažán naukladáme vedľa do zapekacej misy a zalejeme pripravenou paradajkovou zmesou. Vrch môžeme posypať postrúhaným syrom. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 20 minút. Podávame s varenými zemiakmi.
Príbeh:
V záhradke pestujeme okrem iných druhov zeleniny aj baklažán ale nevedela som ho dobre pripraviť. Takto pripravený baklažán som jedla u známych. Recept som si vypýtala a nedám naň dopustiť.

Garden party

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník