IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Hrnčeková bábovka31.7.2016
 

hrnčeková bábovka.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
15
Čas prípravy:
60
Suroviny:
polohrubá múka 2 Hrnček
kryštálový cukor 1 Hrnček
olej 1/2 Hrnček
mlieko 1 a 1/3 Hrnček
vajíčka 3 ks
vanilkový cukor 1 ks
prášok do pečiva 1 ks
citrónová kôra 1/2 ČL
kakao 1 PL
Postup:
1 hrnček v tomto recepte = 300ml
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom. Za stáleho miešania pomaly prilievame mlieko, potom aj olej. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nastrúhanú kôru.
Časť cesta odlejeme do misky a primiešame kakao. Bábovkovú formu dôkladne vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Svetlé a tmavé cesto striedavo nalievame do formy.
Bábovku pečieme vo vyhriatej rúre najprv pri teplote 220 °C po dobu 10 minút. Potom teplotu stiahneme na 175 °C a pečieme ešte cca 30 minút. Prevedieme kontrolu drevenou špajdľou, či je bábovka upečená.
Príbeh:
Mám rada koláče pri ktorých zašpiním čo najmenej riadu. Toto je veľmi jednoduchá bábovka, nenáročná na prípravu a zvládne ju upiecť aj menej zdatná gazdinka.

Garden party

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník