IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Jahodová roláda8.6.2016
 

rolada.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
12
Čas prípravy:
60
Suroviny:
vajcia 4 ks
polohrubá múka 125 g
kryštálový cukor 100 g
prášok do pečiva 1/2 ks
tuk na vymastenie 1 PL
smotana na šľahanie 1 Hrnček
nízkotučný tvaroh 200 g
jahodový džem 90 g
jahody 300 g
želatína 10 g
práškový cukor 75 g
Postup:
Celé vajcia vyšľahajte do peny. Postupne za stáleho miešania pridávajte polohrubú múku s práškom do pečiva. Zmes zľahka premiešajte a rovnomerne rozotrite na vymastený plech. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút.

Smotanu vyšľahajte s cukrom a vopred pripravenou želatínou dohusta. Tvaroh a džem zmiešajte, pridajte k smotane a zľahka premiešajte. Jahody umyte, nakrájajte na mesiačiky a pridajte ku krému.

Upečené cesto zviňte do rolády a nechajte vychladnúť. Potom ho rozviňte a naplňte plnkou s pokrájanými jahodami. Opäť opatrne zrolujte a dajte stuhnúť do chladničky. Posypte práškovým cukrom a ozdobte prepolenými jahodami.

Dobrú chuť!
Príbeh:
Moja mamina miluje jahody, každý rok chodíme na samozber a potom jeme čerstvé, zavárame, robíme jahodový džem a nesmie chýbať ani táto jahodová roláda, ktorú milujeme všetci, Je to taký náš rituál.

Deň matiek

 počet hodnotení: 13

 

Návštevník