IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Jahodové guľky28.9.2016
 

13412999_859213437516032_9159242779005891435_n.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
8
Čas prípravy:
95
Suroviny:
pol kila uvarených a nasledne osupanych zemiakov Hrnček
hladká biela špaldová múka 230 g Hrnček
žĺtko 1 ks Hrnček
štipka soli Hrnček
kravské maslo na poliatie Hrnček
veľké jahody Hrnček
práškový cukor, granko alebo mak na posypanie Hrnček
Postup:
Ošúpané uvarené zemiaky si nastrúhame strúhadlom na pomúčenú dosku, spravíme si kopček, kam pridáme žĺtok, štvrť lyžičky soli a múku, následne vypracujeme cesto. Cesto by malo byť tuhšie. Ak máme cesto vypracované, vyvaľkáme časť z neho na dobre pomúčenej doske, pozor, pretože cesto lepí. No a môžeme vykrajovať štvorce, do ktorých budeme obalovať jahody.
Gulky ukladáme na pomúčenú dosku. Do hrnca si dáme zovrieť vodu so soľou a môžme hádzať gulky.
Hotové sú, keď začnú plávať na hladine, necháme ešte chvíľu a vytiahneme,necháme odkvapkať a môžme servírovať. My ich najviac ľúbime s práškovým cukrom a grankom, na koniec poliate roztopeným maslom :D
Len sa po nich zaprášilo :D
Príbeh:
Mám dve malé detičky a takéto jedlo jednoducho milujú :D a ja im ho spravím s tou najvačŠou láskou :D

Deň detí

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník