IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Jahodovo - šľahačkový dezert16.8.2016
 

jahodovo -šľahačkové rezy.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
10
Čas prípravy:
120
Suroviny:
3 bielka z väčších vajec ks
180 kryštálového cukru g
1 octu ČL
1 solamylu ČL
100 horkej čokolády g
500 šľahačkovej smotany ml
2 práškového cukru PL
400 čerstvých jahôd Hrnček
Postup:
Najprv si pripravíme plech a vyložíme papierom na pečenie. Na papier si nakreslime tri obdĺžniky 10x25 cm. Medzi obdĺžnikmi necháme aspoň 2-3 cm medzeru. Korpusy pri pečení mierne narastú. Papier otočíme na druhu stranu ( nákresom dolu). Aby sa papier na plechu nešmýkal, potrieme kvapkou oleja každý roh plechu a priložíme papier.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame cukor. Zakaždým dobre prešľaháme. Pridáme ocot. prešľaháme. Pridáme Solamyl, prešľaháme.
Pomocou cukrárenského vrecka s okrúhlou špičkou na nesieme penu na predkreslenú šablónu. Rozdelíme na tri rovnaké časti. Rúru predhrejeme a sušíme korpusy pri teplote 140 stupňov C asi 60 minúť. Rúru vypneme a korpusy necháme vychladnúť v rúre.
Nad parou rozpustime čokoládu a necháme mierne ochladiť. Keď sú penové platy vychladnuté, odlúpneme od papiera na pečenie a preložíme na tácku.
Penové platy ( spodný a stredný) potrieme tenkou vrstvou čokolády a dáme asi na 10 minúť do chladničky.
Jahody pokrájame na menšie kúsky. 8-10 kusov odložíme bokom na zdobenie dezertu.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom. Keď je čokoláda stuhnutá, vyberieme penové platy a nanesieme 1/3 šľahačkovej smotany. Poukladáme časť na drobno pokrájaných jahôd, Priložíme penový korpus a postup opakujeme. Priložíme tretí, vrchný plat a potrieme poslednou tretinou šľahačkovej smotany. Ozdobíme celými jahodami a pofŕkame čokoládou.
Poznámka:
Zdroj receptu : internet
Je vhodný na slávnostné príležitosti.
Možno použiť aj iné ovocie.
Príbeh:
jednoduchá rýchla príprava, ak nepočítame dobu pečenia plátov v rúre.

20.výročie (výročia)

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník