IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Koláč z kyslého mlieka24.7.2016
 

koláče.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
0
Čas prípravy:
45
Suroviny:
acidofilné mlieko (250 ml) 3 ks
cukor 3 Hrnček
polohrubá múka 3 Hrnček
vajce 2 ks
olej 100 ml
kakao 2 PL
sóda bikarbóna 1 PL
džem 2 PL
Postup:
Vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Pridáme kakao, acidofilné mlieko a miešame ďalej ručne. Keď sa suroviny spoja, pridáme preosiatu múku, olej, sódu bikarbónu a opäť premiešame. Nakoniec do cesta primiešame džem. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Pečieme pri 180 stupňoch. Koláč je upečený vtedy, keď do stredu koláča pichneme drevenou špajličkou a nelepí sa na ňu cesto.
Poznámka:
Do koláča môžeme pridať aj napr. orechy a dozdobiť ho ľubovoľným ovocím.
Príbeh:
Tento koláč som prvýkrát vyskúšala práve na Deň detí, pre moje malé ratolesti. Veľmi im chutil, čo ma nesmierne potešilo a odvtedy ho pečiem veľmi často.

Deň detí

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník