IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Lahodné tiramisu 14.8.2016
 

image.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
20
Čas prípravy:
20
Suroviny:
2 balenia podlhovastých talianskych piškót Hrnček
mascarpone 500 g
silná presso káva 250 ml
práškový cukor 4 PL
Amaretto 8 PL
vaječný likér (koňak) 10 PL
smotana na šľahanie 250 ml
kakao na posypanie Hrnček
Postup:
Uvaríme silnú kávu (dávam cca 7 lyžíc kávy) a necháme ju vychadnúť. Po vychladnutí pridáme Amaretto. Mascarpone vymiešame s cukrom a postupne vmiešame vaječný koňak a napokon vyšľahanú šľahačkovú smotanu (bez cukru a stužovača!). Do podlhovastých misy 20x35 com poukladáme piškóty, ktoré pred tým namočíme v káve. Potrieme krémom, potom znova piškóty a znova krém. Ak použijeme menšiu misku, máme tri vrstvy (ideálne sú len dve). Vrch posypeme kakaom (bez cukru). Kakao odporúčame presýtiť cez sitko. Zákusok dáme minimálne na 5 hodín do chladničky. Potom už len pokrájať a s chuťou zjesť :-) dobrú chuť
Poznámka:
Tip: Mascarpone nedoporučujem nahrádzať inými surovinami typu nátierkové maslo, alebo syr Lučina, mascarpone dostať bežne kúpiť v obchodoch s potravinami...a tak isto aj podlhovasté piškóty, najlepšie sú posypané cukrom.

Deň matiek

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník