IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Langoš2.7.2016
 

langos upraveny.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
12
Čas prípravy:
80
Suroviny:
hladká múka 500 g
droždie 20 g
vlažná voda 250 ml
soľ 1 ČL
olej 3 PL
cukor 1 ČL
Postup:
Z droždia, trochy vody a cukru pripravíme kvások. Následne z múky, kvásku, oleja a zvyšnej vody vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť asi 3/4 hodinku. Cesto potom vyformujeme do tvaru valca, ktorý potom pokrájame na rovnaké dieliky. Ľahšie sa nám takto budú formovať okrúhle langoše, či už vyvaľkaním alebo si môžeme pomôcť aj ručným rozťahovaním. Necháme ich potom ešte 15 minút podkysnúť. Smažíme v rozohriatom oleji z oboch strán. Potrieme cesnakom, prípadne syrom, smotanou, kečupom - kto čo má rád.

Garden party

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník