IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Medový fantastický zákusok.31.1.2017
 

IMG_20170115_104346.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
30
Čas prípravy:
110
Suroviny:
Cesto: Hrnček
hladká múka špeciál 300 g
práškový cukor 100 g
rum nemusí byť 1 PL
vajíčko 1 ks
žĺtok 1 ks
sóda bikarbóna 1 ČL
maslo 50 g
med 1 PL
Plnka: Hrnček
kyslá smotana 16%-18% 500 ml
vajíčka 2 ks
kryštál cukor 180 g
múka hladká 3 PL
citrónová kôra 1/2 Hrnček
piškóty okrúhle podľa potreby Hrnček
káva vychladena 200 ml
cukor práškový na posypanie Hrnček
maslo a múka na posypanie plechu Hrnček
šľahačku na šľahanie 500 ml
Postup:
Na pracovnej doske z ingrediencií urobíme cesto, ktoré rozdelíme na dva rovnake polovice.Plech 30x40 cm potrieme maslom a vysypeme múkou prenesieme pomocou valčeka cesto.Pečieme vo vyhriatej rúre na 180stupnov 10-12 minút do zlatista.
Pripravíme si plnku kyslú smotanu, cukor, vajíčka, múku, citrónovu kôru dáme do misy dobré premiešame aby sa nám všetko spojilo.Dame nad vodný kúpeľ a miešame varechou nie mixérom 15-20 minút do zhustnutia.Nechame vychladnúť, maslo vymiešame do hladka a spojíme s krémom.
Korpus potrieme plnkou a poukladáme na plnku piškóty namáčame v káve.Šľahačku vyšľaháme do tuha a nanesieme na piškóty, preložíme druhý plát.Dame stuhnúť do chladničky cez noc.Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom.
Poznámka:
Viem použiť šľahačku rastlinnu dlhšie vydrží.
Príbeh:
Tento fantastický zákusok je vhodný na každú príležitosť......

Nový rok (rodinná slávnosť)

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník