IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Moje Mini Lazagne24.6.2016
 

CIMG4590.JPG
Recept pridal:
Počet porcií:
0
Čas prípravy:
60
Suroviny:
mleté mäso 1 kg Hrnček
cibuľa 2 ks
paradajkový pretlak 5 dl Hrnček
paradajky 5 ks
paprika 3 ks
syr karička v črievku Hrnček
syr strúhaný Hrnček
cesto lístkové Hrnček
olej Hrnček
papika červená sladká mletá Hrnček
oregano Hrnček
bazalka Hrnček
vňať petržlenová Hrnček
soľ Hrnček
korenie čierne mleté Hrnček
Postup:
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme mletú papriku a ďalej trochu pražíme. Takto pridáme mäso, potom paradajky, papriku a petržlenovú vňať.
Okoreníme - oregáno, bazalka, soľ, korenie . Všetko to podlejeme paradajkovým pretlakom a spolu varíme asi 10-15 minút.
Lístkové cesto rozváľkame na tenko a pokrájame na asi 10x10 cm kocky. Formu na muffin potrieme olejom, aby sa nám cesto neprilepilo.
Cesto poukladáme na dno foriem tak, aby konce trochu vyčnievali. Na cesto dáme vrstvu syra, naň príde mäso, opäť cesto, syr a mäso.
Vrstvíme podľa toho aké veľké máme formy. Mne vyšlo na dve vrstvy.
Na vrch príde strúhaný syr. Pečieme vo vyhriatej trúbe asi 10-20 minút. Keď sa nám syr pekne roztopil a cesto sa nelepí (skúška špáradkom) Mini Lazagne sú hotové :)
Prajem Dobrú chuť! :)
Poznámka:
Ja som ešte mala doma niekoľko plátov cestovín Lazagne tak som zvyšné mäso použila na tradičné lazagne a upiekla som ho v plechu. z 1kg mäsa by Vám malo výjsť asi na 2 .2apol muffinových plechov podľa veľkosti.

Deň detí

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník