IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Najlepšia cigánska pečienka10.7.2016
 

CcDdbTvFyD1_s720x720.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
8
Čas prípravy:
20
Suroviny:
bravcove alebo kuracie maso na platy 6 ks
mlieko - min 2 Hrnček
Podľa potreby, chuti - horčica 2 PL
soľ 1 PL
paprika červená sladká 1 PL
Postup:
Pokrájame mäso na pláty, tenšie pláty nemusíme ani naklepávať,len narežeme okraje aby sa mäso nekrútilo pri pečení.
V miske si pripravíme marinádu,, mlieko, koreniny a cesnak ,, v ktorej necháme mäso, minimálne hodinku, najlepšie aspoň 12 hodín.Čím dlhšie, tým lepšie, mäso v marináde vydrží aj 3 dni.
Mäso opekáme na rozpálenej panvici , masť je lepšia ako olej, výpek z pečienok je chutnejší .Mäso podlievame marinádou do ktorej nakrájame cibuľu na kolieska .
Hotové mäso s cibuľou nakladáme na tanier alebo do žemle.
Dobrú chuť .
Poznámka:
Môj najobľúbenejší recept na letné dni, grilovačky a kto si zobral recept už inak ani nerobil:-) koreniny ,cesnak a cibuľu pridávajte podľa chuti a možností od počtu ludí, ja som začala od 5 tich kúskov na skúšku a teraz robím už oveľa viac a vždy dva dru
Príbeh:
Cigánskú, milujeme do žemlí, ktoré si pečiem doma sama, ale aj len tak na tanier a s veľa grilovanou zeleninou alebo zaváranými uhorkami a kukuričkou alebo baranie rohy a feferónky:-)
Stačí žemľu rozkrojiť , pridať horčicu , mäso , cibuľu s výpekom zase horčiicu , zakryjeme druhou stranou žemli a prejem dobrú chuť :-)

Garden party

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník