IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Naša kapustnica28.9.2016
 

12626046_786848281419215_177622962_n.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
0
Čas prípravy:
0
Suroviny:
5 hrstí sušených hríbov Hrnček
4 nožičky klobások Hrnček
veľkú cibuľu Hrnček
4 strúčiky cesnaku Hrnček
olej Hrnček
soľ, korenie, mletú červenú papriku Hrnček
vývar Hrnček
dva lyžice hl. špaldovej múky Hrnček
kyslú kapustu, najlepšie domácu Hrnček
Postup:
Kapustu si dáme do hrnca, ak by bola viac kyslá, tak si ju premyjeme v sitku vodou. Pridáme vývar, ak máme domácu kvasenú kapustu, nemusíme pridávať, ale ak nemáme, pridáme tieto ingrediencie: 6 ks čierneho celého korenia, 5 ks celého nového korenia, štvrť lyžičky celého kmínu a 5 ks bobkového listu. Kapustu osolíme, pridáme trocha mletého korenia, pretlačíme cesnak a necháme variť, asi po pol hodine pridáme hríby, ktoré si však zalejeme horúcou vodou, aby nám napučali. Do polievky dávam aj šťavu, ktorú hríby pustia, ale kto nechce nemusí :) Necháme kapustnicu variť, keď už sa nám zdá, že je kapusta mäkká, pridáme klobásku, ktorú necháme uvariť, vytiahneme ju a nakrájame na koliečka. Medzitým, ako sa nám klobaska varila, si na oleji pripravíme zásmažku z nadrobno nakrájanej cibule a dvoch lyžíc múky, kam potom po vychladnutí pridáme mletú červenú papriku. Osobne mám radšej redšie polievky, ale ak má niekto radšej hustejšie, kľudne môže ešte múky pridať. Ak už máme kapustu mäkkú a klobásku vytiahnutú, zásmažku trocha zriedime s vodou a polievku zahustíme, pridáme nakrájanú klobásku, odkrojíme mäkký chleba a môžme sa do nej pustiť :)

20.výročie (výročia)

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník