IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Nepečená oblátková roláda5.7.2016
 

oblátková roláda.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
30
Čas prípravy:
45
Suroviny:
tortová oblátka 2 ks
banán 4 ks
kryštálový cukor 100 g
mlieko 175 ml
mleté orechy 130 g
maslo 150 g
voda 6 PL
sušené mlieko 70 g
kokosová múčka 200 g
Postup:
Oblátky si položíme na alobal a prikryjeme vlhkými utierkami, aby trocha zmäkli a lepšie sa stočili do rolády. Potom si pripravíme najskôr orechovú náplň, a to tak, že skaramelizujeme cukor. Hrniec odstavíme z ohňa a opatrne prilejeme mlieko. Dáme naspäť na oheň a necháme povrieť, kým sa karamel roztopí v mlieku. Postupne prisypávame orechy, premiešame a odstavíme. Kým si pripravíme druhú náplň, orechy stihnú vpiť všetko mlieko.
Na kokosovú náplň si dáme rozpustiť maslo, cukor a vodu. Chvíľu povaríme.
Hrniec odstavíme z ohňa, primiešame sušené mlieko, už nevaríme. Vysypeme kokosovú múčku, premiešame.
Na oblátky nanášame plnky ešte za tepla. Na 1 oblátku dáme polovicu krémov: najskôr polovicu orechovej náplne, uhladíme, na ňu kokosovú náplň a opäť uhladíme. Uložíme banány alebo iné ovocie a stočíme do rolády. Roládu zabalíme do alobalu a dáme do chladničky vychladiť. Takto urobíme 2 rolády. Vychladené ozdobíme čokoládovou polevou a nakrájame.
Poznámka:
Miesto banánu môžme použiť aj iné ovocie, ale s banánom je roláda najlepšia aj dobre sa stáča.
Príbeh:
Dlho nevydrží :) Keď som ju urobila prvý krát na oslavu, musela som recept posúvať všetkým hosťom.

Garden party

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník