IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Palacinky z acidofilného mlieka plnené jablkami24.7.2016
 

palacinky 2.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
4
Čas prípravy:
20
Suroviny:
hladká múka 50 g
zemiakový škrob 30 g
vajce 1 ks
práškový cukor 3 PL
acidofilné mlieko 70 ml
polotučné mlieko 130 ml
minerálna voda 1 PL
olej 3 PL
jablká 3 ks
jablčná šťava 1 PL
Postup:
Suroviny s jednou lyžicou cukru spracujeme ručným šľahačom na hladké liate cesto. Necháme prikryté 10 minút odstáť. Na dvoch lyžiciach oleja postupne usmažíme 4 palacinky. Na zvyšku oleja osmažíme na kocky nakrájané jablká, posypeme ich zvyšným cukrom, škoricou (podľa chuti) a zalejeme ich jablčnou šťavou. Touto zmesou naplníme palacinky, stočíme ich a preložíme.
Poznámka:
Nakoniec môžeme palacinky posypať práškovým cukrom a dozdobiť čiernymi ríbezľami.
Príbeh:
Moja známa mi odporučila tento recept na palacinky, keďže vie ako ich milujem. Tento recept na cesto je najlepší aký mám. Cesto je pekne nadýchané.

Deň detí

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník