IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Parádny lososový burger22.7.2016
 

losos burger.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
4
Čas prípravy:
30
Suroviny:
lososový filet bez kože 650 g
cibuľa 4 PL
petržlenové listy 4 PL
väčšie vajce 1 ks
citrónová kôra 1 ČL
strúhanka 8 PL
kapary 2 PL
morská soľ 1 ČL
čierne korenie 1/2 ČL
Postup:
Lososové filety rozomeľte nahrubo v mixéri, v kuchynskom robote, pridajte cibuľku, petržlen, rozšľahané vajce, citrónovú kôru a aj trochu citrónovej šťavy.
Hmotu dobre premiešajte, ale nie príliš dojemna.
Potom pridajte ostatné suroviny a ešte raz premiešajte.
Vytvarujte štyri rovnako veľké fašírky hrubé asi dva centimetre a odložte prikryté fóliou aspoň na hodinku do chladu.

Gril si pripravte na takých 220 stupňov a prichystajte si majonézu. Ja do nej dávam asi 5 PL pesta, 4 PL majonézy, olivový olej.

Obe strany fašírok natrite olejom a položte na rozhorúčený gril - na takých osem až desať minút. Musia sa prepiecť, ale zostať zároveň šťavnaté, nie suché. Nanajvýš raz ich obráťte, odolajte nutkaniu obracať ich viackrát.

Na záver ich odložte mimo ohňa a opečte focacciu, žemľu, kúsky chleba - ako chcete.

Na reznú ranu žemle, focaccie natrite jemnú vrstvu majonézy, potom položte plátok paradajky, kúsok šalátu a jednu fašírku, Prikryte druhou vrstvou chleba, žemle a...dobrú chuť!
Poznámka:
Čas prípravy som dal 30 minút, čo trvá príprava a grilovanie (to asi 10 minút, viac nie). Samozrejme, že je dobré nechať mäsko odstáť, aspoň na hodinku-dve.
Príbeh:
Milujem lososa, dávam si ho na rôzne spôsoby, je to úžasné mäso a tento recept som objavil už dávnejšie u Jamie Purvianca, čo je grilovací guru v USA a fakt macher. Už som robil tohto lososvoého burgera pár krát a nedám naň dopustiť:-)

Grill party (mužská oslava)

 počet hodnotení: 53

 

Návštevník