IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Pečené baklažánové závitky25.6.2016
 

Pečené baklažánové závitky.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
8
Čas prípravy:
90
Suroviny:
Väčší baklažán 2 ks
Cibuľa 2 ks
Strúčik cesnaku 6 ks
Šunka 150 g
Slaninka prerastaná 200 g
Mleté čierne korenie trochu ks
Soľ 1/2 ČL
Olej na vymastenie 1/2 ČL
Veľké paradajky 5 ks
Bazalka, majorán 1 ČL
Syr 100 g
Soľ, korenie trochu ks
Postup:
Umytý baklažán zbavíme stopky a nakrájame pozdĺžne na plátky hrubé asi 5mm. Rozložíme ich na utierku, posolíme a necháme stáť 20 minút. Za ten čas sa baklažán vypotí a stratí tak prebytočnú vodu. Jednotlivé kusy jemne posypeme mletým čiernym korením a krátko ugrilujeme na panvici alebo v rúre.
Na každý plát baklažánu ukladáme po jednom plátku šunky a slaninky, zopár tenkých plátkov cesnaku. Okoreníme a stočíme. Pripravané závitky ukladáme do zapekacej misy. Na vrch naukladáme plátky cibule.
Veľké paradajky sparíme horúcou vodou, olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Zmiešame s bazalkou, prípadne pridáme aj majorán. Podľa chuti osolíme, okoreníme a zmesou zakryjeme baklažán. Postrúhame syr a pečieme pri 190 st. asi 30 minút. Dobrú chuť.
Príbeh:
Mám rád spojenie paradajok a baklažánu. A slaninka nesmie chýbať tiež. V lete sa snažím pripravovať trochu odľahčené jedlá a toto je jedno z nich.

Garden party

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník