IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Pekáč plný mäsa17.7.2016
 

Kridla a stehna.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
8
Čas prípravy:
80
Suroviny:
kuracie stehná 8 ks
kuracie krídla 8 ks
sladká chili omáčka 2 PL
rozmarín 1 ČL
rasca 1/2 ČL
soľ 1/2 ČL
Postup:
Stehná aj krídla umyjeme. Chili omáčku zmiešame so soľou, rascou a podrveným či posekaným rozmarínom. Mäso vložíme do uzatvárateľného sáčku a primiešame zmes korenín. Dobre uzavrieme a sáčkom ponatriasame aby sa mäso rovnomerne obalilo zmesou. Necháme v chladničke odležať aspoň 2 hodiny.
Mäso potom naukladáme na pekáč, podlejeme vodou a pečieme najprv prikryté alobalom 40 minút pri teplote 180°C. Potom odkryté asi 20 minút, kým povrch nebude chrumkavý.
Poznámka:
Mäsko môžme piecť na jednom pekáči spolu s batátmi alebo zemiakmi prípadne použiť inú zeleninu.
Príbeh:
Takmer na každej letnej oslave sa niečo dobré ugriluje alebo upečie. Najradšej mäso, ktoré chutí či už s barbecue omáčkou, nejakým šalátom alebo inou prílohou.

Grill party (mužská oslava)

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník