IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

PIROHY TROCHU INAK25.10.2016
 

pirohy.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
0
Čas prípravy:
60
Suroviny:
rožky z predošlého dňa 7-10 Hrnček
soľ 1/2-1 ČL Hrnček
mlieko podľa potreby Hrnček
džem, bryndza, tvaroh podľa chuti Hrnček
mak, orechy, struhanka,slanina podľa chuti Hrnček
Postup:
7-10 rožkov z predošlého dňa, ktoré porežeme na kolieska (okrem koncov).Tieto polejeme mliekom tak, aby boli vláčne, ale nie veľmi rozmočené, pridáme trocha soli, výberovú (polohrubú) múku toľko, aby nám vzniklo cesto. Cesto je tuhé ako zemiakové a hlavne sýte.
Cesto plníme ľubovoľne buď na sladko s tvarohom, džemom. Pirohy uvaríme, polejeme roztopeným maslom. Podávame čisté, alebo posýpané makom (strúhankou), podľa chutí.
Na slano: plníme bryndzou, zemiakmi, kapustou a s opraženou slaninkou a cibuľou
Príbeh:
Tento recept reprezentoval našu obec na \"Dňoch mikroregiónu pod Mošníkom\", kde šesť obcí varí svoje špeciality. Varili sa pirohy a tie naše mali veľký úspech.

20.výročie (výročia)

 počet hodnotení: 12

 

Návštevník