IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Plnené zemiakové tašky28.9.2016
 

12791119_803168436453866_2493848589407861521_n.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
0
Čas prípravy:
0
Suroviny:
8 veľkých zemiakov ružákov Hrnček
cibuľa 4 ks Hrnček
jarnú cibuľku Hrnček
tvrdý syr na strúhanie 250 g Hrnček
šampiňóny v plechovke Hrnček
tri kuracie prsia Hrnček
prerastenú slaninu Hrnček
kečup 4 lyžice Hrnček
lyžička horčice Hrnček
soľ, korenie, rozne farebné korenie Hrnček
Postup:
Zemiaky v šupke si poriadne umyjeme, prekrojíme na poli a veľkou lyžicou vyrežeme jeho vnútro asi tak ako je mojej fotke. Postupne ukladáme na plech, ktorý sme si ale predtým okorenili rôžnymi druhmi korenia, ja som použila mlynčekové štvorfarebné, ale ja korenie so sušeným cItrónom, ale je na vás, môžte kľudne pridať aj grilovacie a taktiež, týmto korením okoreníme trocha aj poukladané zemiaky, ktoré nezabudneme aj osoliť. Takto pripravené zemiaky dáme do rúry na 200 stupňov, pokým sa nám nezačnú troška pripekať a chytať peknú hnedkastú farbu.
Medzitým ako sa nám pečú zemiaky, si na panvici rozohrejeme olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, aj jarnú, orestujeme do sklovita, pridáme na drobno nakrájané kuracie prsia, osolíme, okoreníme, pridáme kečup, horčicu, ak sa nám mäsko uzavrie pridáme na úplne nadrobno nakrájanú slaninku a aj šampiňóny, ktoré taktiež nakrájame. Takto v krátkosi podusíme, ozaj len krátko. Do misky si nastrúhame syr a z neho asi jednu tretinu pridáme do našej zmesi, ešte raz premiešame a môžme plniť naše zemiačky. Ak sú zemiačky opečené, vytiahneme ich a veľkou lyžicou ich naplníme, dáme do rúry asi na 10 minút, opäť vytiahneme a posypeme syrom, nakoniec dáme ešte zapiecť a dobrotka je na svete grin – emotikon už len nakrájať zeleninku a naliať pivko a večera ako z rozprávky smile – emotikon
A aby som nezabudla, odkrojky zo zemiakov samozrejme nezahadzujeme, buď ich použijeme na zemiakové placky, alebo čosi iné :)

Garden party

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník