IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Pokrcena torta17.12.2016
 

Torta.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
12
Čas prípravy:
90
Suroviny:
smotana na slahanie 150 ml
cokolada na varenie 450 g
maslo 200 g
praskovy cukor 150 g
vanilinovy cukor 1 ks
vajcia 8 ks
polohruba muka 150 g
kypriaci prasok 1 ks
Postup:
Na pripravu naplne nechame den vopred zovriet smotanu na slahanie, odstavime z ohna a rozpustime v nej 200 g cokolady na varenie a 50 g masla. Odlozime do chladnicky.
Na korpus vymiesame 150 g masla s praskovym a vanilinovym cukrom. Po jednom pridavame zltky a po castiach kremovy, nie tuhy sneh z bielkov. K mase pridame 100 g roztopenej, nie horucej cokolady a polohrubu muku zmiesanu s kypriacim praskom. Pecieme na 170 st. 50 / 60 minut.
Vopred pripravenu slahacku s cokoladou vyslahame do tuha, naplnime nou a ozdobime po bokoch vychladnuty a prekrojeny korpus.
Na papier na pecenie si predkreslime kruh o 2 cm vacsi ako je obvod formy na pecenie torty, natrieme ho 100 g roztopenej cokolady, nechame mierne stuhnut, prelozime na ozdobeny korpus papierom hore, prelozime po obvode torty a papier pokrcime, aby vznikol efekt pokrcenej torty. Po stuhnuti cokolady papier opatrne stiahneme. Dobru chut!
Poznámka:
Torta najlepsie chuti na druhy den po dokonceni.
Príbeh:
Torta potesi nielen mamy, ale aj celu rodinu.

Deň matiek

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník