IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Pravý ruský boršč13.7.2016
 

Boršč SPB.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
7
Čas prípravy:
105
Suroviny:
Voda 2700 ml
Hovädzie mäso 400 g
Cvikla 2 ks
Zemiaky 2 ks
Paradajka 1 ks
Cibuľa 1 ks
Kapusta 420 g
Mrkva 1 ks
Paradajkový pretlak 1-2 PL
Soľ 3 ČL
Vegeta 1 ČL
Bobkový list 2-3 ks
Olej 120 ml
Kôpor 1 ČL
Kyslá smotana 1 PL
Postup:
1. V hrnci si pripravíme hovädzí vývar. Mäso varíme kým nezmäkne, potom ho z vývaru vyberieme.
2. Do vývaru pridáme na kocky nakrájané zemiaky, nasekanú kapustu a necháme variť.
3. Paralelne restujeme na panvici, na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, pokiaľ nadobudne mäkkú konzistenciu. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, nakrájanú paradajku a paradajkový pretlak. Zeleninu necháme dusiť približne 15 minút (kým nedosiahne mäkkú konzistenciu).
4. Masu vlejeme do vývaru (s kapustou a zemiakmi), pridáme soľ, vegetu, bobkový list a necháme povrieť.
5. Nakoniec pridáme späť nakrájané mäso, ktoré sme predtým vybrali a úplne najmeno nastrúhanú cviklu - necháme chvíľu povrieť.
6. Boršč podávame na tanieri s 1PL kyslej smotany a so štipkou alebo 1ČL čerstvého alebo sušeného kôpru. Podávame samostatne alebo s kúskom chleba.
Poznámka:
Najlepšie je použiť na vývar hovädzie mäso s kosťami. Aby sme dosiahli pekné výraznejšie červené až bordové sfarbenie, je potrebné použiť 2 stredne veľké/veľké cvikly, 2 stredne veľké zemiaky, stredne veľkú cibuľu, stredne veľkú paradajku a veľkú mrkvu. S
Príbeh:
Boršč je výborné, veľmi výdatné a chutné jedlo, ktoré sa podáva nielen v zimných mesiacoch ale aj v letnom období (v mierne teplom stave alebo dokonca i v studenom stave - závisí od chuti). Recept je prevzatý od rodinnej priateľky priamo z Petrohradu.

Garden party

 počet hodnotení: 15

 

Návštevník