IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

rybia pochúťka6.12.2016
 

Recept pridal:
Počet porcií:
4
Čas prípravy:
45
Suroviny:
zemiaky 800 g
rybacie filé 800 g
hladká múka 120 g
vajce 1 ks
sladkokyslé uhorky 3 ks
vývar, prípadne kocka bujónu 500 ml
anglická slanina 30 g
citrónová šťava Hrnček
soľ, biele korenie Hrnček
maslo-polievková lyžica, Hrnček
svetlé pivo 80 ml
mlieko 500 ml
viazanička kôpru Hrnček
olej Hrnček
Postup:
Zemiaky obielime,opláchneme a pokrájame na kolieska. Vložíme ich do vriacej polievky a varíme 10 min. Zlejeme ich a 200ml vody odložíme. 100f múky, vajce a pivo rozmiešame, osolíme a okoreníme. Cestíčko necháme chvíľu napučať. Rybu umyjeme, osušíme, pokvapkáme citrónom a necháme odležať. Vo vätšej nádobe rozohrejeme tuk. Slaninu nakrájame na kocky a na panvici ju na masle opražíme. Potom slaninu zalejeme odloženým vývarom a mliekom a za stáleho miešania povaríme 5 min. Osolíme a okoreníme. Uhorky nakrájame na kocky, kôpor najemno posekáme.. Do takto pripravenej omáčky vložíme zemiaky, uhorky a kôpor. Trocha kôpru necháme na ozdobu. Kúsky ryby obalíme v cestíčku a vypražíme do zlatohneda.. Necháme odkvapkať a podávame na zemiakoch.

Susedská návšteva

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník