IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Slaná strecha15.8.2016
 

slana strecha.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
0
Čas prípravy:
50
Suroviny:
200 g šunka Hrnček
, 1 balík toastový chlieb, Hrnček
125 g maslo Hrnček
4 ks tavený syr Hrnček
, 2 lyžičky , kečup Hrnček
1 ks bambino Hrnček
5 kusov tavené syry Hrnček
50 ml tatárska omáčka Hrnček
150 g šunková saláma Hrnček
300 g eidam Hrnček
4 ks vajcia Hrnček
, 4 lyžice kukurica Hrnček
červená paprika kapia Hrnček
Postup:
Najskôr spravíme roládu. Pripravíme si nátierku : 100g šunkovej alebo Liptovskej salámy rozmixovať so 125 g masla,4trojuholníky taveného syra a 1 lyžičky kečupu vymixujeme na jemno. Na fóliu, alebo alobal naukladám vedľa seba 4x3 kolieska šunky a potriem nátierkou. Na nátierku znova naukladáme plátky syra/ eidam/ , znovu natrieme nátierkou a na dlhší kraj rolády dáme sterilizovanú kukuricu a kapiu pokrájanú nadrobno a zvinieme ako roládu. Roládu zabalíme do fólie a dáme do chladničky stuhnúť.
2
Pripravíme si nátierku č.2. *1 syr BAMBINO,5 ks trojuholníčkov taveného syra, 50ml tatárskej omáčky, 150g saláma šunková alebo Liptov /nakrájať na drobno/ steril. kukurica, uhorky a kapia /nasekať na drobno/, 4 uvarené žĺtka, všetko zmiešať . Tvrdší kartón preložíme na 1/2 , roztvoríme ho, vznikne nám strieška a tú vložíme do pekáča . Do striešky naukladáme toastový chlieb / 3 – 4 chleby z každej strany a postriekame kečupom. Natrieme nátierkou číslo 2 , na vrch nastrúhať bielka a vložiť roládu z chladničky. Troška pritlačiť a potrieme zvyškom nátierky.
3
Prikryť toastovým chlebom, troška pritlačiť . Zabaliť do fólie a zaviažeme, aby to držalo tvar. Nechať v chladničke do druhého dňa , potom potrieť syrom a posypať strúhaným syrom .
Poznámka:
Konečnú úpravu striešky môžete urobiť rôzne.
Príbeh:
Slanú striešku pripravujeme často na oslavy. Vždy sa zje medzi prvými jedlami.

20.výročie (výročia)

 počet hodnotení: 15

 

Návštevník