IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Sviatočná husacia dobrota16.11.2016
 

DSCN0817.JPG
Recept pridal:
Počet porcií:
0
Čas prípravy:
480
Suroviny:
hus 1 ks
med 3 PL
jablká 2 ks
rasca 1 PL
mlieko 500 ml
soľ Hrnček
Postup:
Hus dôkladne nasolíme, do vnútra dáme jablká. Vrch potrieme mierne zohriatym medom. Vložíme do hlbšieho pekáča, posypeme rascou, podlejeme mliekom a zakryjeme alobalom. Takto pripravenú hus dáme aspoň na 12 hodín do chladničky. Na druhý deň predhrejeme rúru na 120 st. C, Vložíme hus a pečieme 8 hodín. Pred dopečením odkryjeme alobal a dopečieme do peknej farby. Mäso musí byť mäkké. Niekedy treba piecť aj 9 hodín. Podávame s knedlíkmi, ktoré polejeme výpekom, a s červenou kapustou.

Husacie hody

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník