IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Tekvicové rizoto s krevetami1.3.2017
 

Hokaido rizoto s krevetami.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
4
Čas prípravy:
50
Suroviny:
Ryža Basmati 200 g
Hokkaido tekvica 500 g
Zeleninový vývar 500 ml
Biele suché víno 100 ml
Červená cibuľa 1 ks
Maslo 40 g
Olivový olej 10 ml
Soľ 1 ks
Čierne korenie 1 ks
Kurkuma 1 ks
Cesnak 1 ks
Krevety 300 g
Citrón 1 ks
Postup:
Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na olivovom oleji, pridáme 1 šálku suchej, neumytej ryže a chvíľu orestujeme. Ryžu podlejeme vývarom, pridáme biele víno a necháme povariť kým ryža nie je takmer hotová (nezabudnite, že by mala byť taká al dente) a medzitým sa odparí aj alkohol z vína (v prípade potreby pridáme postupne viac vývaru). Uvarenú ryžu odstavíme z ohňa a pridáme k nej tekvicové pyré, ktoré sme si pripravili z očistenej, uvarenej a rozmixovanej hokkaido tekvice. Pár kúskov tekvice sme si osobitne opražili na masle do zmäknutia. Všetko spolu dôkladne premiešame, čím nám vznikne krémové rizoto. Na záver ho podľa chutí dosolíme, dokoreníme a zjemníme kúskom masla. Rizoto podávame s krevetami, ktoré sme si opražili na masle s cesnakom, dochutili soľou, korením a pokvapkali citrónom. Naservírované jedlo môžeme posypať trochou parmezánu.
Poznámka:
Pre milovníkov IIFYM: 1 porcia (zo 4) obsahuje 308 kcal, 9 g tuku, 49 g sacharidov, 5,5 g bielkovín. Hodnoty sú bez porcie kreviet.

20.výročie (výročia)

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník