IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Zamatová roláda26.6.2016
 

Zamatova rolada.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
10
Čas prípravy:
60
Suroviny:
vajíčka 7 ks
kakao 5 PL
kryštálový cukor 10 PL
sóda bikarbóna 1/2 ČL
mlieko 500 ml
maslo 250 g
polohrubá múka 5 PL
vanilkový cukor 1 ks
čokoládová poleva 1 ks
Postup:
Pripravíme si najprv cesto a to tak, že vyšľaháme 6 bielkov s 5 lyžicami cukru. Pridáme 6 žĺtkov, 3 lyžice kakaa, sódu bikarbónu a dobre zašľaháme. Pečieme na plechu vystlanom pomasteným papierom na pečenie asi 5 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov.
Z mlieka, múky, zvyšného vajíčka, vanilkového cukru a 5 lyžíc kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Keď vychladne, primiešame maslo. Krém rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame kakao.
Mierne vychladnuté cesto vyklopíme na pracovnú dosku posypanú práškovým cukrom a potom odstránime papier. Keď cesto úplne vychladne, natrieme tmavú a potom svetlú plnku. Zvinieme do rolády, polejeme čokoládovou polevou a dáme do chladničky na pár hodín.
Poznámka:
Do prostriedku natretej rolády môžte naukladať po dĺžke rad čerstvých malín a roláda bude farebnejšia.
Príbeh:
Touto roládou vždy poteším návštevu. Hlavne v takýchto teplých dňoch, z chladničky vybratá nakrájaná roláda padne vhod.

Garden party

 počet hodnotení: 00

 

Návštevník