IKARIKAR http://www.ikar.skhttp://telerano.markiza.skhttp://www.markiza.sk

Zapečená cuketa plnená mletým mäsom24.7.2016
 

cuketa.jpg
Recept pridal:
Počet porcií:
2
Čas prípravy:
45
Suroviny:
Cuketa 1 ks
Mleté mäso 500 g
Vajce 1 ks
Cibuľa 1/2 ks
Cesnak 1/3 ks
Soľ 1 ČL
Čierne korenie Hrnček
Bazalka Hrnček
Olej 100 ml
Petržlenová vňať 2 ks
Červené ríbezle 10 ks
Postup:
1. Cuketu umyjeme, pozdĺž ju rozpolíme na dve časti a vydlabeme dužinu.
2. Paralelne si na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme mleté hovädzie alebo bravčové mäso, pretlačený cesnak (3 strúčiky), soľ, čierne korenie a bazalku.
3. K mäsu postupne pridáme nakrájanú dužinu, ktorú sme predtým vybrali a necháme dusiť, kým dužina nezmäkne.
4. Hotovú zmes vložíme do cukety, zalejeme rozmiešaným vajcom, uložíme na vymastený plech a dáme zapiecť do vopred predhriatej rúry na 20 minút pri teplote 250 stupňov.
5. Zapečenú cuketu ozdobíme petržlenovou vňaťou a červenými ríbezľami.

Poznámka:
Najlepšie je použiť veľkú cuketu. Hotové cuketové prekvapenie môžeme podávať aj so zemiakmi alebo so šalátom.

Deň matiek

 počet hodnotení: 15

 

Návštevník